![Vanilla Sauce (Crème Anglaise) Vanilla Sauce (Crème Anglaise)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A42A82E7-54C8-415A-B1CF-58E3CE0BBA51/Derivates/359BD327-B1A8-4598-B556-C9FCA35FFFD7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 egg yolks, from large eggs
- 8 oz milk
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- 2 oz sugar
- ½ vanilla bean pod
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 563.2 kJ / 134.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 31.1 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Fondants (Lava Cakes)
40 min
Béchamel Sauce
15min
Apple Tart
1 Std.
Marble Cake
2h 10min
Chocolate Mousse
3h 20min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Chocolate Lava Cake
45 Min
Bread Pudding
50 Min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15 min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Basil Pesto
10 min
Pizza Dough (TM5 Metric)
1 Std.