![Hollandaise Sauce Hollandaise Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BB1F38A-C3CA-43F9-8931-64DAB2F01A1C/Derivates/7C96DEC6-678B-40A4-9C47-6BD4245217AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz unsalted butter, cut into pieces (½ in.)
- 3 tbsp water
- 1 tbsp lemon juice
- 4 egg yolks, from large eggs
- ½ tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1886.3 kJ / 450.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 49.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 303.9 mg
Alternatywne przepisy
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 Std. 45 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Chili Jelly
1 Std. 40 Min
Béarnaise sauce
15 Min
Vanilla Ice Cream
12sa
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Risotto with Parmesan Cheese
30 Min
Apple Sauce
20 min
Whipped Cream
10 Min
Quick Cheese Soufflés
45min
Keto Lemon Hollandaise
10 Min