![Pork Tenderloin with Mustard Sauce Pork Tenderloin with Mustard Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F2C4E61-3DC2-497A-88B4-178E76051CDB/Derivates/6DADD82B-F0D5-41B8-9AB0-E833F17EC006.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz pork tenderloin, sliced (½ in.)
- 3 ½ oz button mushrooms, sliced
-
2 ½
oz dry vermouth
lub 2 ½ oz Madeira wine - 3 ½ oz whole milk
- 2 oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp whole grain mustard
- 1 tsp hot mustard
-
1
chicken stock cube
lub 1 heaping tsp homemade chicken stock paste - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper, to taste
-
2
tbsp crème fraîche
lub 2 tbsp cream - 1 heaping tbsp corn starch
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken Marsala
40 min
Greek Style Pork Stew
50min
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Berry Mousse
4 Std. 50 Min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Beef Stroganoff
1 godz.
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 Std. 30 Min
Lemon Chicken with Spring Onions
35 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min