![Purple Cauliflower Soup Purple Cauliflower Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8D4A2A4C-C5BF-4757-8D89-263C98C28235/Derivates/db51f711-926d-4e77-87f4-3fe7e02d2b50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz purple onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz olive oil
- 18 - 19 oz purple cauliflower, broken into florets, outer leaves to garnish
- 29 oz unsweetened almond milk, plain
- 1 tsp lemon juice
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- plain yogurt, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Ratatouille
40 min
Vegetable Soup
35 min
Carrot Ginger Soup
20 min
Mushroom Risotto
30 min
Apple Sauce
20 min
Buckwheat and Butternut Squash Risotto
35 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 dk
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Mashed Potatoes
50 dk
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min