Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz white asparagus, peeled, woody part discarded, cut into pieces (1½ in.)
- 3 ½ oz potatoes, cut into pieces
- 2 oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove
- 20 oz water, divided
-
1
vegetable stock cube
lub 1 heaping tsp homemade vegetable stock paste - ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
-
2
oz spreadable cheese
lub 2 oz cream cheese -
2 - 3 ½
oz sour cream
lub 2 - 3 ½ oz Greek yogurt - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 394.2 kJ / 94.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 219.4 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20min
Creamy Mushroom Soup
25min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Leek and Potato Soup
40min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Creamy Tomato Soup
30min
Vegetable Soup
35min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Cream of Asparagus Soup
15min
Spring Pea Green Soup
15min
French Onion Soup
1h 10 min
Butternut Squash and Apple Soup
30min