Asparagus Cream Soup

Asparagus Cream Soup

4.5 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • white asparagus peeled, woody part discarded, cut into pieces (1½ in.)
    14 oz
  • potatoes cut into pieces
    3 ½ oz
  • yellow onions halved
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • water divided
    20 oz
  • vegetable stock cube
    1
    1 heaping tsp homemade vegetable stock paste
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • spreadable cheese
    2 oz
    2 oz cream cheese
  • sour cream
    2 - 3 ½ oz
    2 - 3 ½ oz Greek yogurt
  • fresh parsley leaves only, chopped
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 94.2 kcal / 394.2 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 7.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 219.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...