![Mushroom and White Wine Cream Sauce Mushroom and White Wine Cream Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4928E18-5E24-4232-8B19-B045DD5349AF/Derivates/3849CF31-BE21-46F7-B3BA-E8B949AE0475.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 1 oz water
- 3 ½ oz fresh portobello mushrooms, roughly cut into pieces
- 1 ½ oz unsalted butter, cold, in pieces
- 2 oz shallots, halved
- 4 oz dry white wine
- 7 oz chicken broth
- 4 ½ oz light whipping cream
- 1 oz all-purpose flour
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 207.3 kJ / 49.6 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti Carbonara
40p
Steamed Rice
25 Min
Creamy Mushroom Soup
25 Min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3 Std.
Beef Stroganoff
1h
French Onion Soup with Puff Pastry
55 min
Apple Sauce
20p
Asparagus Cream Soup
25 Min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 Std. 40 Min
Mashed Potatoes
50 Min
Basil Pesto
10p
Focaccia with Rosemary and Honey
1 Std. 10 Min