Urządzenia i Akcesoria
Seafood Rice
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
-
olive oil divided3 oz
-
garlic cloves sliced, divided3
-
squid, whole, medium cut into pieces (¾ in.)10 ½ oz
-
Argentine red shrimp, raw, unpeeled8
-
white wine7 oz
-
water12 oz
-
fresh mussels, well scrubbed and debearded17 ½ oz
-
Spanish onions cut into pieces (¾ in.)7 oz
-
paprika1 tsp
-
saffron threads1 - 2 pinches
-
food coloring (opcjonalnie)½ tsp
-
canned crushed tomatoes2 oz
-
1 tsp choricero pepper pulp, (see Tip)preserved, roasted red peppers pulp only1 tsp
-
short grain white rice10 ½ oz
-
salt1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
546.9 mg
Białko
34 g
Kalorie
2970 kJ /
709.9 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
74.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steaks with Mushroom Risotto
40 min
Temaki Sushi
1 godz.
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1 godz.
Kids Vegan Summer Rolls
35 min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1 godz.
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Shrimp & Crab Linguine
Brak ocen
Tamales Verdes
2 godz. 55 min
Banana Cream Pie with Wafer Crust
1 godz. 35 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 min
Tortilla Soup
25 min