![Mushroom Risotto Mushroom Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49c3fd57-2c25-4185-ba38-6bf29ada375e/Derivates/549d5046-0ab2-4d11-9a0b-05c3be001c5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 1 in.)
- 1 oz dried porcini mushrooms
- 1 oz yellow onions
- 1 garlic clove
- 1 oz olive oil
- 1 oz salted butter
- 12 oz Arborio rice
- 2 oz white wine
-
2 - 3
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 7 oz fresh mushrooms, sliced
- 37 oz water
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2179.9 kJ / 521 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 257 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min
Vegetable Soup
35 min
Beef Stroganoff
1 Std.
Cod with Citrus Butter
50 Min
Vegetable Stock Paste
45 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Minestrone
45 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 Min
Asparagus Cream Soup
25 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min