![Meatballs with Tomato Sauce Meatballs with Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97ABE58E-7379-419A-97BA-FB46A6645E4B/Derivates/677299E1-58CB-4D0B-88A9-03169298370B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 oz bread, fresh or stale, cubed
- 3 oz whole milk
- 6 - 12 sprigs fresh flat leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 16 oz ground beef, crumbled
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- oil, to grease
Tomato Sauce
- 1 garlic clove
- 2 - 3 oz yellow onions, halved
- 1 oz extra virgin olive oil
- 30 oz canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2131.7 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1456.3 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30 Min
Turkey Chili
45 Min
Chicken Noodle Soup
50min
Boiled Eggs
20 Min
Banana Bread
1h 50min
Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Mashed Potatoes
50min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Steamed Rice
25 Min
Vegetable Soup
35 Min
Beef Stroganoff
1 Std.