Rotolo gelato con pralinato alle mandorle
TM6

Rotolo gelato con pralinato alle mandorle

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 150 g di mandorle tostate
  • 250 g di zucchero
  • 30 g di burro
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 2070 g di acqua
  • 50 g di aceto
  • 400 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 400 g di panna (30-40% di grassi), fredda
  • 270 g di latte condensato zuccherato
  • zucchero a velo q.b. per servire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3504 kJ / 837 kcal
Białko
11.6 g
Węglowodany
78.1 g
Tłuszcz
55.1 g
Tłuszcz nasycony
28.3 g
Błonnik
7.8 g
Sód
83.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy