Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
jalapeño pepper halved, to taste2 - 3
-
polenta meal (any type)170 g
-
wheat flour135 g
-
sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
baking soda½ tsp
-
sea salt1 ½ tsp
-
butter, unsalted (from cows' milk) diced, plus extra for greasing60 gram
-
eggs, large2
-
buttermilk250 g
-
canned sweet corn kernels drained130 g
Maple Butter
-
butter, unsalted soft110 g
-
milk30 g
-
dark brown sugar, soft1 tsp
-
maple syrup2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
628.9 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1357.9 kJ /
324.6 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Holiday Table
14 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Rice Cooker Brown Rice Salad
Ninguna valoración
Vegan Oyster Mushroom Soup
Ninguna valoración
Fruit Ice Cream
5min
Chocolate Zucchini Mini Loaves
1h 40min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Sugar Cookies with Lemon Curd
1h 30min
Asian cucumber salad (Thermomix® Cutter)
Ninguna valoración
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Ninguna valoración
Nut butter dressing
5min
Turkish eggs (cilbir) with Thermomix® Blade Cover
30min
Lime coriander vinaigrette
10min