Hackbällchen mit Gemüsespießen

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel
    40 g
  • Petersilie zerzupft
    4 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rinderhackfleisch
    500 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    50 g
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
Gemüsespieße
  • Olivenöl
    2 EL
  • Oregano
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucchini in Scheiben (4 cm)
    1
  • rote Paprika in Stücken (2-3 cm)
    1
  • gelbe Paprika in Stücken (2-3 cm)
    1
  • rote Zwiebel geachtelt
    1
  • Cherry-Tomaten
    8
Sauce und Fertigstellung
  • Öl zum Braten
  • Couscous
    200 g
  • Wasser
    250 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Knoblauchzehe
    1
  • Joghurt
    200 g
  • Zitrone, unbehandelt Schale abgerieben und Saft ausgepresst
    1
  • Olivenöl
    1 EL
  • Dill
    1 TL
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1083 mg
Białko 28 g
Kalorie 2140 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...