
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Halloumi in Stücken
- 10 g Petersilie abgezupft
- 30 g Wasser
- 300 g frische Pilze ganz, geviertelt oder in Scheiben
- 20 g Öl
- 750 g Pommes Frites, TK
- 200 g Sahne
- 100 g rote Zwiebeln in Spalten
- 30 - 50 g Bratensaucen-Paste (z. B. von Lacroix)
- ½ - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 588 kcal / 2458 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Węglowodany
- 54 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1443 mg