Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Halloumi, in Stücken
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 30 g Wasser
- 300 g frische Pilze, ganz, geviertelt oder in Scheiben
- 20 g Öl
- 750 g Pommes Frites, TK
- 200 g Sahne
- 100 g rote Zwiebeln, in Spalten
- 30 - 50 g Bratensaucen-Paste (z. B. von Lacroix)
- ½ - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2458 kJ / 588 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1443 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jalebi (Diwali)
3 Std.
Croque Monsieur
20min
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40min
Hähnchen-Tajine
4 godz.
Chicken Shawarma Poutine
45min
Eier-Curry
45min
Sloppy Joes
1h 45min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min
Reis-Bowl mit gekochten Eiern
45min
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40min
Cheese Fries
45min
Gefüllte Ofenkartoffeln mit Sour-Cream-Dip
1 Std. 25 Min