Gemüsebouillon für Fondue Chinoise

Gemüsebouillon für Fondue Chinoise

4.7 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1000 g

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sonnenblumenöl
    1 EL
  • Suppengemüse (z.B. Karotten, Lauch, und Sellerie), in Stücken
    600 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Wasser
    1500 g
  • Sojasauce nach Geschmack
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 39.8 kcal / 166.6 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 557.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...