Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 1 EL Sonnenblumenöl
- 600 g Suppengemüse (z.B. Karotten, Lauch, und Sellerie), in Stücken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1500 g Wasser
- 60 - 80 g Sojasauce, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 166.6 kJ / 39.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 557.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teigwaren mit Thonsauce
30 min
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1 Std. 15 Min
Pouletbrust Metaxa
1h
Bündner Gerstensuppe
1 Std. 15 Min
Bündner Gerstensuppe
55min
Zigerkrapfen
1h 45min
Baumnussguetzli
1 Std. 15 Min
Quiche Lorraine-Baguettes
40 min
Kartoffelstock nature
55min
Peperonicremesuppe
20 Min
Luzerner Lebkuchen
55min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min