Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oliwy z oliwek
-
100 g kostek boczku (opcjonalnie)
-
80 g pieczarek marynowanych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
550 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
323.3 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1541.2 kJ /
368.4 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min