Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oliwy z oliwek
-
100 g kostek boczku (opcjonalnie)
-
80 g pieczarek marynowanych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
550 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368.4 kcal /
1541.2 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
63.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
323.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min