Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oliwy z oliwek
-
100 g kostek boczku (opcjonalnie)
-
80 g pieczarek marynowanych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
550 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
323.3 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1541.2 kJ /
368.4 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 godz. 10 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min