Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami

3.7 28 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 25 g oliwy z oliwek
  • 100 g kostek boczku (opcjonalnie)
  • 80 g pieczarek marynowanych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 550 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
  • 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 368.4 kcal / 1541.2 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 323.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...