Urządzenia i Akcesoria
Pain Portugais (Pão de água)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
18 tranche
Składniki
-
550 g d'eau
-
700 g de farine à pain
-
3 ½ c. à thé de levure fraîche, émietté1 c. à thé levure boulangère sèche
-
2 c. à thé sel
-
de farine à pain à dépoussiérer
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 tranche
Sód
260.5 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
609.6 kJ /
145.7 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia avec sel et romarin
1 godz. 40 min
Flipbook Digital CA #1
2 godz.
Petits pains mollets
2 godz. 15 min
Levain de blé aux pommes
72 godz. 20 min
Baguettes au levain
15 godz.
Gâteaux au fromage en pot
2 godz. 30 min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1 godz. 15 min
Friandises de riz croustillant à la guimauve
30 min
Pain portugais
3 godz. 45 min
Pains briochés à la cannelle
3 godz. 45 min