
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 branches de citronnelle, fraîche
- 10 g de gingembre, frais coupé en lamelles
- 2 piments rouges épépinés et coupés en deux
- 30 g de pâte de curry rouge
- 60 g de pâte tom yum (voir conseils)
- 800 g d'eau
- 250 g de lait de coco
- 20 g de sauce de poisson
- 15 g de jus de citron
- 20 g du vin blanc, sec
- 200 g de champignons shimeji, frais (voir conseils)
- 400 g de crevettes, surgelées coupés en dés (5 cm)
- 400 g de filets de poisson coupés en dés (5 cm)
- 2 brins de coriandre, fraîche effeuillée, pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 364 kcal / 1523 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 3.2 g