Verzata con puntine e salamelle a Cottura Lenta

Verzata con puntine e salamelle a Cottura Lenta

4.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 20 g di burro
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di carne di maiale puntine (lunghe circa 6-7 cm)
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 2 foglie di salvia fresca lavate
  • 1 foglia di alloro fresca lavata
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 40 g di vino bianco secco
  • 200 g di foglie di verza a listarelle
  • 150 g di passata di pomodoro
  • 200 g di brodo di carne
  • 5 g di concentrato di pomodoro
  • 350 g di salamelle di maiale
  • fette di pane casereccio a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 577 kcal / 2414.5 kJ
Białko 42.7 g
Tłuszcz 43.1 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 369.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...