Wersje kompatybilne
Orange Shortbread and Chai Ice Cream Sandwiches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chai Ice Cream
- 300 g whole milk
- 300 g double cream
- 130 g caster sugar
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 3 Tbsp assam tea leaves (approx. 3 tea bags)
- 2 Tbsp vanilla bean paste
- 1 tsp ground ginger
- 10 g stem ginger in syrup, drained, cut in small pieces
- 8 cardamom pods
- ⅛ tsp ground cloves
- ⅛ tsp ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt
Shortbread Biscuits
- 225 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 110 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 tsp orange extract
- 2 oranges, finely grated zest only
- 225 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g cornflour
- 100 g chocolate chips
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4107.3 kJ / 981.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 104.3 g
- Tłuszcz
- 58.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 115.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Sponge cake
1 Std. 50 Min
Quick Flatbreads
20 min
Simnel Cake
3h
Christmas Dinner Sausage Rolls
1 godz. 10 min
Apple Pâtes de Fruits
6h 15min
Spooning Custard
15 Min
Cranberry and Clementine Cookie
25 min
Strawberry Cheesecake Shots
15 Min
Fairy Cake Bouquet
1 Std. 50 Min
Fudge
2h
Lavender Shortbread
1h