Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gâteau au chocolat
- 10 de beurre non salé en morceaux, à température ambiante, plus un supplément pour graisser
- 8 œuf de gros calibre
- 170 g de sucre, divisé
-
140
g d'amandes crues
lub g noisette - 285 g de chocolat noir 70% de cacao, coupée en morceaux
Ganache
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, coupée en morceaux
- 170 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 2040.7 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Arancini champignons-mozzarella
3 Std. 10 Min
Crème glacée au chocolat
12h
Crème au beurre à la meringue suisse
50min
Spaghetti bolognaise au chou-fleur
45min
Pizzadillas
45min
Gâteau étagé arc-en-ciel
2 Std. 45 Min
Gratin de pommes de terre
Brak ocen
Gravlax et relish à la rhubarbe
48 Std. 20 Min
Crème fouettée
10 min
Filet d'agneau en sauce au poivre rose
45min
Pains à hamburger à la stout
3h
Baguettes au levain
15h