Pommes de terre rissolées

Pommes de terre rissolées

2.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • de pommes de terre Russet pelées, coupées en morceaux (environ 5 cm/2 po)
    1000 g
  • de pomme verte p. ex. Granny Smith, pelée, évidée, coupée en morceaux (environ 5 cm/2 po)
    170 g
  • d'oignons coupés en morceaux (environ 5 cm/2 po)
    170 g
  • de fécule de maïs
    2 c. à soupe bombée
  • de jus de citron
    15 g
  • de sel
    1 c. à thé
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à thé
  • de cannelle moulue (opcjonalnie)
    ¼ c. à thé
  • huile de cuisson à haute température, (végétale, pépins de raisins, canola)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252.7 kcal / 1057.2 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 0.6 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 598.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...