Urządzenia i Akcesoria
Oliebollen (frittelle olandesi)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 pezzi
Składniki
-
1 mela sbucciata e a pezzi
-
10 g di lievito di birra disidratato
-
120 g di latte
-
1 uovo
-
½ cucchiaino di sale
-
200 g di farina tipo 00
-
100 g di uvetta
-
1300 g di acqua
-
50 g di aceto
-
30 g di succo di limone
-
olio di semi di arachide
-
zucchero a velo a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
171 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1231.2 kJ /
294.3 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
38.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Scarcedda lucana
2 godz.
Licurdia calabrese
1 godz.
Gelato allo skyr vaniglia e lamponi
10 godz. 15 min
Baguette ripiene
5 godz.
Indonesian Milk Pie
3 godz.
Toast al burro matcha
10 min
Coppa cookies
3 godz. 30 min
Trecce dolci
4 godz.
Zuppa di noodles vietnamita (Bun bo hue)
2 godz. 30 min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 godz.
Grissini ai 3 sapori
3 godz.
Crespelle ai funghi
1 godz. 30 min