Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g sushi rice
- 875 g water
- oil, for brushing waffle maker
- 400 g crème fraîche
- 15 - 30 g wasabi paste, to taste
- 10 g lime juice, freshly squeezed, plus extra for drizzling
- 10 g honey
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 250 g salmon fillet, fresh, skinless, cut in thin slices (see tip)
- 250 g tuna, sashimi grade
- 16 prawns, cooked
- 1 mango, ripe, cut in thin slices
- 1 avocado, cut in thin slices
- 8 slices cucumber (cut in long strips lengthways with a vegetable peeler)
- 1 lime, cut in wedges
- 8 tsp salmon roe
- 1 nori seaweed, crumbled
- sesame seeds, black and white, for sprinkling
- sriracha sauce, for sprinkling
- lime juice, freshly squeezed, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3711.9 kJ / 887.2 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 103.8 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 670.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nut bolognese
35min
Hamburger Buns with Stout Beer
3 Std.
Halloween Dipped Apples
1 Std.
Strawberry Top Infused Water
1 godz. 5 min
Sauerkraut
12 Std. 15 Min
Carrot Cake
1 Std. 20 Min
Ratatouille Galette (TM5)
1 Std. 30 Min
Lemonade
5 Min
Tuna dip
15 Min
Strawberry Macaroons
50min
Bellini
5 Min
Boston Clam Chowder
55 min