Pane arabo con falafel e salsa yogurt

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pane arabo
  • 1490 g di acqua
  • 2 cucchiaini di zucchero
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 400 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 5 g di sale
  • 30 g di succo di limone
Falafel di ceci
  • 200 g di ceci secchi ammollati per 12 ore in acqua fredda
  • 30 g di cipolla
  • ½ - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di semi di cumino
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 g di succo di limone spremuto fresco
  • 25 g di farina tipo 00
  • olio per frittura q.b.
Salsa allo yogurt
  • 4 - 5 foglie di mentuccia lavate
  • 200 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di insalata iceberg
  • 2 pomodori a dadini
  • 1 cetriolo a dadini
  • 1 cipolla a fettine sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 502.6 kcal / 2102.7 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 89.8 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 953 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...