Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé semi-complet (T110)
- 100 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 parts
- Kalorie
- 898 kJ / 211 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux noix
3h 15min
Pain de seigle
5h
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain aux graines
5h
Pain aux céréales
3h 30min
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pain au levain
8h