Crostata torronata
TM6 TM5

Crostata torronata

4.8 (17 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di burro freddo, a tocchetti
  • 120 g di zucchero
  • 3 tuorli
  • 3 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale

Ripieno

  • 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 200 g di zucchero
  • 135 g di albumi (circa 4 albumi)
  • 200 g di frutta candita mista a tocchetti

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1823.9 kJ / 435.9 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
22.6 g
Tłuszcz
68.1 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Błonnik
88.1 g
Sód
2.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy