Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro freddo, a tocchetti
- 120 g di zucchero
- 3 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 3 g di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 200 g di zucchero
- 135 g di albumi (circa 4 albumi)
- 200 g di frutta candita mista a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1823.9 kJ / 435.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 68.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 88.1 g
- Sód
- 2.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45 Min
Torta cuore soffice panna e caffè
4 Std. 30 Min
Torta della nonna
1 Std. 30 Min
Rotolo al caffe e nocciola
2 godz. 30 min
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2 Std.
Torta frangipane alle mele
2 godz. 20 min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1 Std. 30 Min
Crema al limone con mirtilli
1 Std.
Rotolo al tiramisù
3 Std. 30 Min
Crostata di scorze di agrumi
2 Std.