Austrian Baked Rice Casserole with Apples

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions

Składniki

  • pudding rice
    250 g
  • whole milk
    800 g
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    100 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • rum (opcjonalnie) to taste
    2 - 3 Tbsp
  • raisins (opcjonalnie) to taste
    2 - 3 Tbsp
  • tart apples peeled, cored, quartered
    600 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • caster sugar plus extra for sprinkling
    80 g
  • medium eggs
    5
  • freshly squeezed lemon juice (see tip)
    1 tsp
  • ground cinnamon (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • flaked almonds
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 382.5 kcal / 1600.2 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 43.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 98.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...