Urządzenia i Akcesoria
Austrian Baked Rice Casserole with Apples
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions
Składniki
-
pudding rice250 g
-
whole milk800 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
fine sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
raisins (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
tart apples peeled, cored, quartered600 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
caster sugar plus extra for sprinkling80 g
-
medium eggs5
-
freshly squeezed lemon juice (see tip)1 tsp
-
ground cinnamon (opcjonalnie)½ tsp
-
flaked almonds100 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
382.5 kcal /
1600.2 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
43.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
98.1 mg