Urządzenia i Akcesoria
Austrian Baked Rice Casserole with Apples
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions
Składniki
-
pudding rice250 g
-
whole milk800 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
fine sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
raisins (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
tart apples peeled, cored, quartered600 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
caster sugar plus extra for sprinkling80 g
-
medium eggs5
-
freshly squeezed lemon juice (see tip)1 tsp
-
ground cinnamon (opcjonalnie)½ tsp
-
flaked almonds100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
98.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1600.2 kJ /
382.5 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
43.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai Chicken Tartlets
50 min
Caprese omelette
30 min
Vegan Roasted Pepper and Cashew Toasts
30 min
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1 godz. 30 min
Creamy Tagliatelle with Squash, Scamorza and Pecorino
45 min
Vegan Bolognese
50 min
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Quince crumble
1 godz. 25 min
Quince Tart
50 min
Homemade sausages
1 godz. 40 min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 min
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1 godz. 5 min