Urządzenia i Akcesoria
Pesto Tear and Share Christmas Tree Bread
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
Dough
-
milk250 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting500 g
-
30 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (12 g)3 tsp
-
medium egg1
-
caster sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Spinach Pesto
-
Parmesan cheese diced (2 cm)40 g
-
garlic cloves2
-
fresh baby spinach40 g
-
fresh basil leaves20 g
-
walnuts20 g
-
extra virgin olive oil70 g
-
salt (opcjonalnie)½ tsp
Assembly
-
medium egg beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
268.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
1235.4 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 godz. 20 min
Estonian Kringle (Estonia)
1 godz. 40 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Assorted Chocolate Truffles
2 godz. 50 min
Smoky Paprika Tomato Dip
5 min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Festive Camembert Wreath
1 godz. 50 min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme
55 min
Olive Spread
5 min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1 godz.
Creamy Feta Dip
5 min
Mulled Wine Bellini
2 godz. 40 min