Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil150 g
-
Serrano ham cut in pieces100 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
ripe tomatoes cut in pieces1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
120 g breadcrumbsstale bread white, cut in pieces (3 cm)150 g
-
vinegar30 g
-
medium eggs4
-
water up to 1 l mark
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1074.3 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
1799.2 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 min
Cod and Spinach Soup
40 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Seafood Soup with Gluten-free Bread
3 godz. 30 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Salmorejo
10 min
Cream of red pepper and ginger soup
50 min
Patatas Bravas with Aioli
1 godz. 15 min
Creamy Tagliatelle with Squash, Scamorza and Pecorino
45 min
Salmorejo
2 godz. 10 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.