Urządzenia i Akcesoria
Porcini Mushroom Risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
fresh parsley leaves only (approx. 20 g)1 bunch
-
shallot halved30 g
-
40 g dried porcini mushrooms, soaked in water until soft, squeezedfresh porcini mushrooms cleaned, cut in pieces300 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
risotto rice (eg. carnaroli, Arborio) (14 minutes cooking time)320 g
-
dry white wine60 g
-
water800 g
-
1 heaped tsp meat stock pastefine sea salt1 tsp
-
unsalted butter diced30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.1 g
Kalorie
1861 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
69.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mussels Mariniere
25 min
Swiss Rösti (TM5)
Brak ocen
Asparagus Risotto
45 min
Béchamel Sauce
15 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Vegetable Soup
35 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Onion Soup
1 godz.
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Mushroom Risotto
30 min