Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin

Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2–3 cm)
    30 - 40 g
  • Wasser
    300 g
  • frische Hefe
    10 g
    1 TL Trockenhefe
  • Zucker
    1 TL
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Pizzamehl
    500 g
    500 g Manitoba-Mehl
  • Salz nach Belieben
    10 g
  • Kartoffel geschält und in dünnen Scheiben (1–2 mm)
    250 g
  • Rosmarin, frisch Nadeln gewaschen und getrocknet
    1 - 2 Zweigchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 2719 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 107 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...