Urządzenia i Akcesoria
Süßer Mürbeteig
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
700 g
Składniki
-
Reis, parboiled300 g
-
Kichererbsen, getrocknet70 g
-
Zucker100 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
37 mg
Białko
4 g
Kalorie
1535 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Mürbeteig
5 min
Mürbeteig
5 min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 godz. 15 min
Mürbeteig
2 godz. 5 min
Pfannkuchen
20 min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2 godz. 30 min
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Biskuit
1 godz. 30 min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Marmor-Gugelhupf
3 godz.