Macarons al pistacchio

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

Ganache al pistacchio
  • di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
    50 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    140 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    70 g
  • di burro
    70 g
  • di estratto di mandorla naturale
    2 gocce
Macarons al pistacchio
  • di mandorle pelate (vedere consigli)
    80 g
  • di zucchero a velo (vedi suggerimenti)
    100 g
  • di albume (vedere consigli)
    100 g
  • di zucchero semolato
    100 g
  • di colorante alimentare verde (vedere consigli)
    2 punte di coltello
  • di colorante alimentare giallo
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 102.6 kcal / 429.5 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 11.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...