Pane per toast

Pane per toast

5.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz.
16 fette

Składniki

Poolish (lievitino)
  • di acqua
    150 g
  • di lievito di birra fresco della grandezza di un pisello (1 g)
    1 pezzetto
  • di farina per pane
    150 g
Impasto principale
  • di acqua fredda + q.b. per la lavorazione
    140 g
  • di farina per pane + q.b. per la lavorazione
    275 g
  • olio vegetale per ungere
  • di lievito di birra fresco
    10 g
  • di burro, non salato freddo, a pezzi
    40 g
  • di zucchero greggio (o di canna)
    30 g
  • di sale (10-12 g)
    2 cucchiaini
  • farina per pane per la lavorazione

Wartości odżywcze na 16 fette

Kalorie 1882 kcal / 7880 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 326 g
Błonnik 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...