Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)

Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)

4.9 32 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 650 g di latte
  • 200 g di panna, qualsiasi tipo
  • 2 cucchiaini di acqua di rose
  • 1 cucchiaino di semi di cardamomo
    1 cucchiaino di cardamomo in polvere
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 60 g di miele + q.b. per decorare
  • 200 g di riso a chicco tondo per pudding (cottura 20 minuti)
  • 20 g di burro
  • 2 cucchiai di mandorle a lamelle, tostate
  • 2 cucchiai di pistacchi tritati
  • 1 lime la scorza grattugiata (senza la parte bianca)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 303 kcal / 1269 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...