Crumble végétalien pommes, noix et raisins secs au rhum

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz.
6 portions

Składniki

  • 30 g de raisins secs
  • 25 g de rhum
  • 50 g de noisettes
  • 100 g de margarine végétalienne froide, en morceaux et un peu pour le plat
  • 120 g de sucre en poudre
  • 140 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 600 g de pommes évidées et coupées en quatre (voir "Variante(s)")
  • 10 g de jus de citron
  • 1 c. à café de cannelle en poudre (voir "Variante(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 151.9 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1722.7 kJ / 411.7 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...