Poulet frit coréen

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Le poulet
  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais en rondelles (2 mm)
    10 g
  • de farine de blé
    70 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ de c. à café
  • d'ailes de poulet
    1000 g
La sauce
  • gousses d'ail
    5
  • de gingembre frais en rondelles (2 mm)
    10 g
  • de sucre roux
    50 g
  • de vinaigre de riz
    60 g
  • de miel
    60 g
  • de pâte de piment rouge gochujang (pâte de piment coréenne)
    30 - 50 g
  • de ketchup
    30 g
  • de sauce de soja
    15 g
  • d'huile de sésame
    15 g
  • huile végétale pour la friture
  • de graines de sésame pour la finition
    1 c. à soupe
  • oignons nouveaux émincés finement, pour la finition
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 745.9 kcal / 3120.9 kJ
Białko 48.6 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 2118.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...