Cuscuz com borrego e legumes

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • cuscuz médio
    300 g
  • sal
    3 c. chá de
  • azeite
    60 g
  • água
    850 g
  • coentros picados grosseiramente
    4 pés de
  • salsa só as folhas
    4 pés de
  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • carne de borrego cortada em pedaços (4 cm)
    500 g
  • pimenta preta, moída no momento
    ½ c. chá de
  • cenoura cortada em pedaços (4 cm aprox.)
    150 g
  • nabo cortado em pedaços (4 cm aprox.)
    80 g
  • curgete cortada em pedaços (4 cm aprox.)
    200 g
  • canela em pó
    1 ½ c. chá de
  • gengibre em pó
    1 c. chá de
  • passas de uva
    100 g
  • grão-de-bico cozido escorrido
    260 g
  • açafrão em pó
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 963.3 kcal / 4030.5 kJ
Białko 37.6 g
Tłuszcz 44.5 g
Węglowodany 104.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie