Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g esparguete
- 50 g pão duro
- 5 pés de salsa
- 60 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 2 dentes de alho
- 15 g coentros
- 400 g alho-francês, só a parte branca, cortada em pedaços
- 50 g vinho branco
- 300 g miolo de camarão cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2025.4 kJ / 484.1 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 858.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Abóbora espiralizada com salsicha, gorgonzola e noz - TM5
25 Min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1sa
Peixe assado com ervas do Mediterrâneo - TM6
45 Min
Menu: Rolos de frango com legumes e Creme de legumes versátil
1sa
Curgetes recheadas com atum
1sa
Salmão no forno com tomate seco
30 Min
Sopa de beldroegas
40 dk
Pernas de frango com favas e molho de tomate
1h 45min
Coelho de coentrada
48 Std.
Camarão salteado em molho de coco caramelizado
25 Min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 dk