Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ c. à café de sel
- 800 g de gigot d'agneau désossé
- 1 c. à café de poivre noir moulu
- 20 g de romarin frais
- 1100 g d'eau
- 800 g de pommes de terre, petites ou coupées en quatre
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de paprika
- 10 g de miel
- 30 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 994.3 kJ / 237.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 601.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Salade de poulpe et de poivrons
2 godz.
Sirop citronnelle/gingembre
1h
Pâtes au thon et à la sauce tomate
30 min
Mijoté d'agneau, pommes de terre, petits pois, carottes et fregola sarda
1h 15min
Chocolat liégeois
12h 15min
Poulet mariné aux herbes fraîches et salade printanière
2 godz. 40 min
Brandade d'effiloché d'agneau
3h 30 min
Starmix - B
1h
Bâtonnets de fromage et de graines de potiron
Brak ocen
Saumon à la sriracha et purée d'édamame-petits pois
1h 20 min
Couscous tfaya au poulet
2 godz.