
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pomme pelée, coupée en cubes (2 cm)
- 100 g de poire pelée, coupée en cubes (2 cm)
- 70 g de prunes dénoyautées, coupées en cubes (2 cm)
- 70 g de raisins coupés en deux
- 30 g de sucre en poudre
- 20 g d'alcool de prune
- 3 brins de persil frais
- 150 g poivron rouge en morceaux
- 150 g poivron vert en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 40 g d'huile d'olive
-
150
g de tomates
lub 150 g de tomates entières pelées au jus - 300 g de riz long blanc (14-16 minutes temps de cuisson)
- 700 g de bouillon de légumes
- ½ c. à café de safran
- ½ c. à café de sel
- 3 - 4 pincées de poivre moulu
- 400 g de belles crevettes crues, décortiquées
- 200 g de glace à la vanille
-
10
g d'amandes effilées
lub 10 g de copeaux de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 496.7 kcal / 2078.1 kJ
- Białko
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 479.5 mg