Pan de molde de tinta de calamar y hummus de zapallo

Pan de molde de tinta de calamar y hummus de zapallo

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 rebanada/loncha/rodaja

Składniki

Pan de molde
  • 150 g de agua
  • 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 1 cucharada de azúcar
  • 5 g de harina (1 cucharadita)
  • 495 g de harina
  • 110 g de leche
  • 50 g de aceite de oliva
  • 30 g de tinta de calamar
  • 1 cucharadita de sal
Hummus
  • 300 g de garbanzos cocidos
  • 200 g de zapallo camote cocido, en cubos de 2 cm
  • 50 g de jugo de limón
  • 50 g de aceite de sésamo
  • 70 g de aceite de oliva
  • 10 g de ajos
  • 1 cucharadita de comino molido
  • 1 cucharadita de sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada/loncha/rodaja

Sód 160.8 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 661.2 kJ / 158 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...