Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de leche
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 100 g de mantequilla en trozos (y algo más para el molde)
- 1 huevo
- 1 chorrito de vainilla líquida
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura de panadería deshidratada (5 g) - 500 g de harina de fuerza (y algo más para el molde)
- 2 pellizcos de sal
- 200 g de crema de cacao y avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1459 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6.61 g
- Węglowodany
- 48.89 g
- Tłuszcz
- 14.13 g
- Błonnik
- 1.82 g
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes
4 godz.
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Tarta Sacher
3óra
Muffins tres chocolates
40 min
Minirroscón de Reyes
3óra
Pan de mantequilla con chocolate y nueces
1h 40 min
Magdalenas chocolate
1óra
Suizos
2óra 30p
Bollos de leche rellenos de chocolate
2óra 30p
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10 min
Magdalenas de nata
1óra
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1óra 15p