Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de leche
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 100 g de mantequilla en trozos (y algo más para el molde)
- 1 huevo
- 1 chorrito de vainilla líquida
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura de panadería deshidratada (5 g) - 500 g de harina de fuerza (y algo más para el molde)
- 2 pellizcos de sal
- 200 g de crema de cacao y avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1459 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6.61 g
- Węglowodany
- 48.89 g
- Tłuszcz
- 14.13 g
- Błonnik
- 1.82 g
Alternatywne przepisy
Magdalenas de nata
1 Std.
Muffins tres chocolates
40 Min
Galletas sándwich de avena con chocolate
50 min
Minirroscón de Reyes
3h
Palmeritas de hojaldre bañadas con chocolate
5h
Pan de mantequilla con chocolate y nueces
1h 40 min
Brownie marmolado
40 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1 Std.
Suizos
2h 30 min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 godz. 15 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 min