Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar Vahiné
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Decoración
- huevo batido (para pincelar)
- fruta escarchada (para decorar)
- almendra laminada (para decorar)
- azúcar humedecida (para decorar, aprox. 50 g)
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 14463 kJ / 3457 kcal
- Białko
- 100.7 g
- Węglowodany
- 582.9 g
- Tłuszcz
- 83.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.4 g
- Błonnik
- 32.8 g
- Sód
- 397.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de bonito
1h 20min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Masa para empanada con levadura
1h 20min
Brioche
8 godz.
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Torrijas al vapor
1h 20min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min
Rosquillas
30 min
Magdalenas de nata
1 Std.
Nata montada
10min