Torta di mandorle e pistacchi
TM6

Torta di mandorle e pistacchi

4.2 (21 ocen)

Składniki

  • 100 g di latte
  • 100 g di mandorle pelate
  • 60 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
  • ½ cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
  • 120 g di zucchero
  • 100 g di burro a pezzi + q.b.
  • 3 uova a temperatura ambiente, i tuorli e gli albumi separati
  • 80 g di panna fresca liquida
  • 100 g di farina tipo 00
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1000 g di acqua
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1582 kJ / 378.1 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
27.6 g
Tłuszcz
26.7 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
38.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy