Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte
- 100 g di mandorle pelate
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- ½ cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
- 120 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 3 uova a temperatura ambiente, i tuorli e gli albumi separati
- 80 g di panna fresca liquida
- 100 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1000 g di acqua
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1582 kJ / 378.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 38.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min
Sfogliatine salate pere e caprino
1h 30min
Torta ricotta e cocco
1 godz.
Plumcake all'arancia
1 godz.
Semifreddo alle noci
6h 30min
Torta alle mandorle e carote
1 godz. 5 min
Torta soffice alle mandorle (senza glutine)
45min
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Ciambella ACE
1h 30min
Torta amaretti e mela
2 Std.
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 godz.