Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 70 g di burro
- 850 g di latte
- 350 g di farina tipo 00
- 5 uova
- 2 pizzichi di sale
Besciamella
- 750 g di latte intero
- 60 g di burro a pezzi
- 70 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi champignon freschi a pezzi
- 200 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- fili di erba cipollina fresca q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1914.4 kJ / 457.6 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 481.6 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle agli asparagi
1óra 30p
Rotolo di frittata
45p
Torta salata funghi e patate
1óra 30p
Panini morbidi dolci
1óra 30p
Ravioli alla valtellinese
1hod. 45min
Tortini pesca e fragola
1óra
Minestra imperiale tricolore
1óra 30p
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Panada sarda di salsiccia e patate
45p
Focaccia alle cipolle
2 godz. 40 min
Ciambellone all'uva
1óra
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30p