Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole
TM6 TM5

Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole

1.8 (6 ocen)

Składniki

  • 3 clementine, la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 100 g di cacao amaro in polvere, non zuccherato
  • 180 - 240 g di zucchero, a piacere
  • 150 g di olio di semi di girasole + q.b.
  • 180 g di acqua minerale frizzante
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • gelato, a piacere
    lub zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1414 kJ / 338 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
5.7 g
Sód
4.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy