Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almejas frescas
- agua
- 2 - 3 cucharadas de sal
- 2 dientes de ajo
- 100 g de puerro en rodajas de 1 cm
- 40 g de aceite de oliva
- 800 g de lomos de mero (4 lomos, salpimentados)
- 160 g de pimientos del piquillo (escurridos)
- 150 g de nata
- cebollino fresco (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1911 kJ / 457 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 4830.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Rollo de carne con verduras, papas y flan de coco
1h
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30min
Col al vapor (400-800 g) en Varoma
25 min
Chiles rellenos de bacalao
1h 15 min
Salteado de chipirones con kale
30min
Endibias con jamón serrano y pisto
30min
Calamares en ensalada
24 godz. 25 min
Chipirones a la marinera
25 min
Arroz con almejas
1h 45min
Pasta con calamares
40min