Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 150 g cebola aprox. 1 unidade média
- 2 dentes de alho
- 2 tomates maduros, sem sementes, cortados em pedaços
- 120 g atum enlatado drenado (1 lata)
- 1 ½ c. chá de sal
- 80 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 4 ovos
- 150 g água
- 30 g açúcar demerara
- 200 g farinha de arroz integral
- 60 g fécula de batata
- 50 g polvilho doce
- ½ c. chá de goma xantana
- 10 g fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 667.4 kJ / 159.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 416.6 mg
Alternatywne przepisy
Massa de pizza napoletana
Brak ocen
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30min
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Arroz integral cremoso com palmito
Brak ocen
Pão de mandioquinha
1 Std. 10 Min
Manteiga ghee
1 Std. 10 Min
Curau de milho verde
30min
Polenta
40min
Quibebe
35min
Sorbet de manga e laranja
10min
Coalhada seca
15h 10 min
Sorbet de frutas
5min