Composta di pere e zafferano

Composta di pere e zafferano

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 vasetti

Składniki

  • di acqua più un po’ per la pirofila
    200 g
  • di pere sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzetti (vedi consigli)
    1700 g
  • di pistilli di zafferano a piacere
    4 - 8
  • di zucchero a piacere
    80 - 120 g
  • di succo di limone, spremuto fresco a piacere
    120 - 140 g
  • stecca di cannella tagliata a metà
    1
  • chiodi di garofano
    2
  • di timo secco (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
    ½ cucchiaino di rosmarino, secco

Wartości odżywcze na 1 vasetto

Kalorie 349 kcal / 1460.3 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 92.6 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 8.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...